Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

GEZ: Kamer in Enschede

Door WeeJeWel op vrijdag 4 juni 2010 21:36 - Reacties (19)
Categorie: Non-tech, Views: 5.954

Ha die tweakers!

Nu heb ik me laten wijsmaken dat er op Tweakers tamelijk wat UTwente studenten zitten. Nu heb ik net mijn vwo diploma behaald (althans, voor zover mijn berekeningen kloppen ;)) en ben dus hard op zoek naar een kamer.

Ik heb al enkele mails de deur uit gedaan, maar een post hier kan geen kwaad lijkt me. Zijn er misschien tweakers bewoners van een gezamenlijk studentenhuis (campus/stad) waar niet gerookt wordt en minimaal 4 mensen wonen, en er nog wel eentje bij kan?

Informatie over mezelf stuur ik graag via PM of mail op!

Volgende: TMF Awards 2010 06-'10 TMF Awards 2010
Volgende: The Quietly Brilliant Story of HTC  05-'10 The Quietly Brilliant Story of HTC

Reacties


Door Tweakers user Leftblank, vrijdag 4 juni 2010 21:48

Hint, kamernet.nl

Door Tweakers user Silent7, vrijdag 4 juni 2010 21:53

kamernet.nl
kamertje.net

maar vooral, netwerken, maar is Enschede zo lastig dan?
Waarom die gekke eis van min 4 anderen.
3, dus met 2 anderen is wel prettig hoor, hoe minder mensen hoe minder er vies kunnen maken en onder hun verantwoordelijkheid uit kunnen komen.

Door Tweakers user YopY, vrijdag 4 juni 2010 22:37

Tip van de pros: Hoe minder, hoe beter. Probeer ook met mensen te gaan wonen (als het moet) die er voor langere tijd zitten. En stel gelijk een schoonmaakrooster op (of beslis met z'n allen om het gewoon niet te doen, kan ook :+), laat evt. de huisbaas daarop toekijken.

/wijze les.

Door Tweakers user Thralas, vrijdag 4 juni 2010 22:49

Enschede is helemaal niet lastig, zolang je maar op tijd begint (nu dus, niet over een maand).

Je kunt inderdaad (betaald) zoeken op kamernet, maar gratis moet ook wel lukken.

Voor een kamer in de stad (of campus): de Student Union website

Voor een kamer op de campus moet je zijn bij Acasa

Acasa is wat summier met hun info betreffende de kamers (slechts nummer en huurprijs), meer info is te vinden bij de Centrale Bewonersraad. Aanvullend: Calslaan Nieuw 2 t/m 42 even is gerenoveerd in 2009 en nu ~24m2 tot 27m2.

Oh, en laat je moeder alsjeblieft thuis of in de auto bij 't kamerzoeken ;)

Succes!

Door Tweakers user Thralas, vrijdag 4 juni 2010 23:11

Oh, en om de twee hierboven mij maar even tegen te spreken: je kunt nooit genoeg huisgenoten hebben. Zelf ben ik ooit begonnen met de gedachte '4 is wel voldoende' en in een flat met 16 bewoners beland (inmiddels wat minder). Geen moment spijt van gehad, om de simpele reden dat iedereen wel eens weg of bezig is (sport, vergadering, feestje of zelfs naar college) en dan is er altijd wel iemand om een serie'tje mee te kijken en/of koffie/thee/bier te drinken. In een huis met 4 man wordt het toch wel erg rustig als er een op vakantie is, de ander bij een vriend(in) en de derde naar college. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een fatsoenlijk schoonmaakrooster hebt (grote flats met grote zooi zijn er ook).

Door Tweakers user FabiandJ, zaterdag 5 juni 2010 01:32

Ligt er ook maar net aan hoe je het liefste woont Thralas, ikzelf woon in het complex Box op de UTwente en vind het heerlijk dat ik mijn eigen appartement/kamer daar heb inclusief douche en keuken. Heb ik tenminste nooit te maken met zooi die andere achter laten etc.
Wil ik andere mensen zien dan ga ik wel naar de open ruimte en een film kijken of lekker poolen of wat onderuit liggen op de bank :)

Door Tweakers user Anoniem: 281017, zaterdag 5 juni 2010 12:30

Ik woon zelf op de campus, 14 man in een huis is wel relext, zo als hier boven ookal wordt gezegt. Verder zou ik gewoon mensen gaan afbellen om afspraken te maken anders kom je gewoon nergens. Ook is dit het moment waarop het heel erg druk wordt (afgelopen week al 8 kamer zoekers gehad :| )

Door Tweakers user Icyzer, zaterdag 5 juni 2010 12:38

Interessant :) Ik ben ook al kamers aan het zoeken in Enschede maar wat ik vooral lastig vind is waar wil je nu zitten? Welke gedeelten van Enschede zijn chill en welke niet?

Door kingtim, zaterdag 5 juni 2010 13:04

@icyzer

ik woon zelf in 't oosten en enschede (lippekerkstraat, daar in de buurt) 't voordeel van daar wonen is dat je echt superdicht bij 't centrum zit (en dus ook de oude markt :) ) maar wel net ietsje verder weg van de ut

ik weet ook dat heel wat studenten wonen in twekkelerveld (westen van enschede, net onder de haven) voordeel daarvan is dat je niet zo heel ver van de ut woont maar ook nou niet echt bepaald dichtbij het centrum.

en je kan ook natuurlijk op de campus wonen en dan kan je natuurlijk denken "yay ik woon nu superdichtbij m'n colleges" maar dat valt ook soms vies tegen (de campus is best groot en je kan de pech hebben dat je in het ene hoekje woont en in 't andere hoekje colleges hebt en dan is 't nou niet echt bepaald loopafstand)

ik ken ook een paar studenten die in 't zuiden van enschede wonen maar ik heb geen flauw idee hoe 't daar is maar 'k heb zo'n gevoel dat je dan gewoon ver van alles zit.

ook kan je natuurlijk in hengelo gaan wonen maar dat is helemaal een teringeind van alles vandaan (dus alleen doen als je zin hebt een hoop te fietsen en als je een ècht leuk huis gevonden hebt)


(en luister naar thralas, laat je moeder/vader in de auto of thuis als je bij kamers gaat ;) )

Door Tweakers user Icyzer, zaterdag 5 juni 2010 13:13

Dat is het enige stomme als je van die gesprek meeting dingen hebt moet ik eerst 2:45 heen en dan weer 2:45 terug :(

En dat je voor kamernet moet dokken :( Want die Enschede sites die laten veel minder kamers zien...

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 juni 2010 13:15]


Door Tweakers user GENETX, zaterdag 5 juni 2010 13:42

Met Icyzer., blogpost bookmarked.

Staan zeker weer wat handige en nuttige linkjes in die ik nog niet had gevonden. Icyzer, je mist nog één ding: de Campus zelf. Volgens mij, als ik de verhalen hier in het Hoge Noorden mag geloven, moet dat de place to be zijn.

Gezien mijn leeftijd heb ik geen recht op huurtoeslag, waardoor ik een appartement, zoals Dutch3men, in ieder geval kan shaken. Zo te zien moet ik deze week ook maar eens wat gaan bellen nu ik zo goed als klaar ben met het afstuderen. Het lijkt me in ieder geval heel gezellig om ergens op de campus een kamer te bemachtigen :)

Al zal ik wel, net zo als Icyzer, een pokke-end vanuit Drachten moeten overbruggen. 2:45 is het niet, althans, met de auto. Mijn eigen "Groene Draeck" (een afgetrapte, lelijke, groene Ford Fiesta :P ) moet dat in 1 uur en 45 minuten kunnen. Het liefste doe ook ik dat niet te vaak natuurlijk.

Wie weet horen enkele mede tweakers nog wat van me binnenkort :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 juni 2010 13:49]


Door Tweakers user Thralas, zaterdag 5 juni 2010 16:02

@ Dutch3men: Box heeft inderdaad ook leuke appartementen, kan me ook goed voorstellen dat iemand de 'rust' van een appartement waardeert. Nadeel is wel dat het erg prijzig is zonder huursubsidie, en het aanbod zeer beperkt is. Bovendien 'mis' je dan toch iets vind ik (maar dat is puur persoonlijk).

@ Hierboven en daarboven: Vaak houden huizen/flats een kamerzoekavond en vragen je om dan te komen, maar als je een dag hebt die jou beter uitkomt omdat je dan meerdere gesprekken op een avond kan doen dan is dat meestal ook nog wel te regelen, gewoon even vragen dus.

@ kingtim: Twekkelerveld is inderdaad ook wel leuk denk ik, m'n ervaringen met zuid (Wesselerbrink) zijn dat 't een roteind fietsen is ;) Wat betreft de afstanden op de campus klopt ook, van de Witbreuksweg naar de Horst is nogal een eindje..

Door Tweakers user haneev, zaterdag 5 juni 2010 16:11

Misschien ook nog handig om hier te kijken
De site van studentunion

http://www.studentunion.utwente.nl/kamers/ (hoofdsite van kamers)
http://www.studentunion.u...amers/nl/zoeken/index.php (huidige advertenties)

Door Tweakers user Icyzer, zaterdag 5 juni 2010 19:02

@GENETX: Ik heb van sommige mensen gehoord dat de Campus een beetje "saai" is :P
Als ik nu verstandig was geweest had ik voor maandag avond iets geregeld want dan ben ik in Enschede. STOM!

Door Tweakers user Bolletje, zaterdag 5 juni 2010 23:45

Succes met zoeken!

Ik ben zelf meerdere keren op de UT geweest en ook op de campus, maar ik vond het maar 'mwa'. Kon me niet echt bekoren. Centrum van Enschede is opzich wel leuk.

Ik ga volgend jaar naar Groningen en heb gelukkig al een kamer tot januari. :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 juni 2010 23:45]


Door Tweakers user Snowmiss, zondag 6 juni 2010 07:36

Zijn er op de Campus geen kamerzoekdagen meer? Dat was sowieso een gezellig weekend kennismaken met de Campus en daarnaast als bonus met een kamer 'op zak' naar huis.

Snowmiss vond zo een kamer bijna 20 jaar geleden op de WBW

Door Iooryz, maandag 7 juni 2010 00:35

Je kunt ook nog wel eens op de dag zelf bellen, of gewoon langslopen. Er zijn genoeg huizen die aan een spontaan kamerzoekgesprek doen. De campus is zeker niet 'saai', alleen moet je er zelf natuurlijk ook energie in steken. Als je alleen wat onderneemt als anderen je meevragen zal je veel vrije tijd hebben. Op de campus is juist altijd wat te doen.

Door Tweakers user FabiandJ, maandag 7 juni 2010 07:37

Thralas schreef op zaterdag 05 juni 2010 @ 16:02:
@ Dutch3men: Box heeft inderdaad ook leuke appartementen, kan me ook goed voorstellen dat iemand de 'rust' van een appartement waardeert. Nadeel is wel dat het erg prijzig is zonder huursubsidie, en het aanbod zeer beperkt is. Bovendien 'mis' je dan toch iets vind ik (maar dat is puur persoonlijk).
Ik krijg voor mijn appartement gewoon huursubsidie hoor, zolang je maar een eigen keuken en badkamer hebt kom je voor zo ver ik weet in aanmerking voor deze subsidie.

Door Tweakers user Rhy, dinsdag 22 juni 2010 18:44

Een kamer regelen in Enschede is peanuts! (in vergelijking met andere studenten steden). Wat nog makkelijker is (dan zoeken op de SU) is met aantal studenten/maten gewoon iemand als hoofdhuurder bombarderen en de rest inwonend, heb je binnen een paar weken gewoon je eigen huurhuis bij de woning cooperatie. Zo heb ik jaren met 3-4 huisgenoten gewoond op de Maanstraat (steenworp afstand van de AH en de UT).

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.